De praktijk is open

De praktijk is open

Soms blijkt er onduidelijkheid te zijn over de mogelijkheid om therapie live te blijven doen. Verwarring kan ontstaan door verschillende berichten in de media en verschillend beleid van GGZ-instellingen.

De praktijk van sinteze is gewoon open. Wel doen we een paar dingen anders dan voorheen, waarmee we een bescheiden bijdrage leveren om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Dit zijn de richtlijnen zoals die door onze beroepsorganisatie zijn gesteld op basis van de RIVM-richtlijnen.

Live sessies

Heb je een afspraak gemaakt voor een sessie-classic, dan volgen we de volgende richtlijnen:

  1. Als je ziekteverschijnselen hebt, of een huisgenoot van jou heeft koorts of is positief getest op corona (en nog niet minimaal 24 uur klachtenvrij) of je je merkt last minute dat je toch liever niet naar de sessie komt, dan kun je de sessie omzetten naar een video-beeldbelsessie. Stuur van tevoren een mail zodat ik weet dat je wilt beeldbellen. Kort voor het gesprek ontvang je per mail een link en code om in de online-sessie te komen. Ik zie jou graag maar als je dat niet prettig vindt, is bellen zonder beeld ook mogelijk.
  2. Twijfel je of je naar sessie kunt of wilt komen en niet online wilt afspreken, probeer desondanks 48 uur voor de sessie af te zeggen, zodat ik een andere client kan zien of spreken en je plek kan nuttig besteed worden.
  3. In de praktijk houden we minimaal 1,5 meter afstand en geven geen hand.
  4. Als je iets wilt  drinken is dat mogelijk uit een papieren beker, of je neemt je eigen drankje mee.
  5. Als je het toilet gebruikt, zullen er in de praktijkruimte handdoeken liggen voor eenmalige gebruik. Als altijd is er een desinfecterende zeep. De handdoeken worden gereinigd na eenmalig gebruik. Het toilet wordt na gebruik ontsmet. 
  6. Open deuren met de handdoek of laat ons de deuren open en dicht doen.
  7. Bij binnenkomst wordt in de richtlijn geadviseerd je handen te ontsmetten (wassen of met alcoholhoudende lotion).

Verder

  1. De sessie wordt per pin of contactloos (met een betaaldapp) voldaan tijdens de sessie. Zoals altijd ontvangen je na de sessie een factuur t.b.v. een zorgverzekering en je eigen administratie.
  2. Als er andere voorzorgsmaatregelen zijn die voor jou belangrijk zijn, die jou het gevoel van voorzichtigheid vergroten, maak dat bekend per mail voor of tijdens de sessie. Zo kunnen we ons maximaal richten op de werkelijke vraag waarvoor je therapie volgt.
  3. Als de richtlijnen vanuit het RIVM of de beroepsorganisatie veranderen, informeer ik je daarover.

Vragen

Heb je  nog vragen, stuur je mail naar praktijk@sinteze.nl.