Heb je een zorg over een vriend of vriendin?

Heb je een zorg over een vriend of vriendin?

Heb je een vriend, vriendin, je vriendje of vriendinnetje die helemaal niet lekker gaat?

Eigenlijk wil je dat die ander hulp krijgt, omdat jij niet alles kunt oplossen. Een deskundige kan vaak hulp bieden, bijvoorbeeld door goed te luisteren en samen te zoeken naar oplossingen. Praat er over met je vriend of vriendin, misschien heeft die zelf nog niet bedacht dat er hulp mogelijk is. Motiveer hem of haar om het niet helemaal alleen op te lossen. Soms kan een eerste gesprek al wat doen, en kun jij een groot verschil maken door de ander een duwtje de goede kant op te geven. Wacht niet, jij kunt het verschil maken.

Wat wij bieden

Bij sinteze starten we altijd met eerste kennismaking (“hebben we een klik?”).

Bij wederzijdse instemming volgt een grondige intake (“wat is het totaalbeeld?”) voor we de vraagstelling voor de begeleiding compleet maken en een aanpak daarbij afstemmen.

Bij sinteze voeren we gesprekstherapie, aangevuld met oefeningen en werkvormen die het beste bij jou werken. Het is altijd veilig omdat er geheimhouding geldt, en we vooraf duidelijke werkafspraken maken. Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen zonder toestemming kiezen therapie te starten. Omdat er kosten zijn, heb je vaak wel met je ouders te maken, maar jij mag zelf bepalen wat je wilt bespreken en wat je wel en niet deelt met je ouders.

Het is belangrijk dat er iemand naar je luistert en er niet iets van vindt. Dat je je verhaal kunt vertellen. Iemand die met je meekijkt en vragen stelt om je situatie duidelijker te krijgen. Het leren van nieuwe manieren waarmee je kunt omgaan met jouw situatie kan erg helpen. Soms moet je gesteund worden omdat er meer hulp nodig is in jouw situatie. Iemand die de weg kent en weet wat er mogelijk is.

Wat kun je verwachten?

In ieder geval:

  • Een veilige plek om je verhaal te vertellen;
  • Steun en een oplossingsgerichte aanpak om anders om te gaan met jouw situatie waar je last van hebt;
  • Een gestructureerde aanpak, zodat je van tevoren weet hoe we gaan werken en wat we gaan doen.