Hoe is het om een man te zijn

Hoe is het om een man te zijn

Man-zijn is voor de meeste mannen niet iets waar ze vaak over nadenken.

Dat is niet erg, maar zonder bewustzijn kan het ook wel zijn dat er gedachten, opvattingen, gevoelens of zelfs emoties zijn die je wel beïnvloeden, maar je niet helpen. Bijvoorbeeld om tevreden te zijn met jezelf qua persoonlijkheid, lichaam of over hoe jij het doet in jouw leven.

Het kan heel leuk zijn om een man te zijn. Het wordt ingewikkeld als je niet weet wat je eigenlijk verwacht van je rol, of als je omgeving iets anders van jou verwacht dan jij kloppend vindt. Steeds vaker hoor je termen als 'toxische mannelijkheid'. Dit daagt je uit als man om bewust te zijn over wat jouw impact is op de wereld, welke privileges je wellicht hebt en je je niet bewust bent. En tegelijkertijd wil je bij jezelf te blijven, je veilig voelen in en bij jezelf.

Soms vertelt je intuïtie je iets over met wie je liefst zou willen werken.

Giel Luichjes en Remco Groenewegen bieden bij sinteze de mogelijkheid om als man met een andere man jouw onderzoek te doen, te reflecteren, je kwaliteiten in kaart te brengen en te komen tot een alternatief handelingsrepertoire. Je brengt samen je keuzes in kaart en je kunt dan echt anders gaan kiezen. Als je juist liever met een vrouw werkt, dan zijn er andere mogelijkheden en helpen we je op weg.