Selecteer de taal

Hoe is het om een man te zijn

Hoe is het om een man te zijn

Man-zijn is voor de meeste mannen niet iets waar ze vaak over nadenken.

Dat is niet erg, maar zonder bewustzijn kan het ook wel zijn dat er gedachten, opvattingen, gevoelens of zelfs emoties zijn die je wel beïnvloeden, maar je niet helpen. Bijvoorbeeld om tevreden te zijn met jezelf qua persoonlijkheid, lichaam of over hoe jij het doet in jouw leven.

Het kan heel leuk zijn om een man te zijn. Het wordt ingewikkeld als je niet weet wat je eigenlijk verwacht van je rol, of als je omgeving iets anders van jou verwacht dan jij kloppend vindt. Steeds vaker hoor je termen als 'toxische mannelijkheid'. Dit daagt je uit als man om bewust te zijn over wat jouw impact is op de wereld, welke privileges je wellicht hebt en je je niet bewust bent. En tegelijkertijd wil je bij jezelf te blijven, je veilig voelen in en bij jezelf.

Soms vertelt je intuïtie je iets over met wie je liefst zou willen werken.

Giel Luichjes en Remco Groenewegen bieden bij sinteze de mogelijkheid om als man met een andere man jouw onderzoek te doen, te reflecteren, je kwaliteiten in kaart te brengen en te komen tot een alternatief handelingsrepertoire. Je brengt samen je keuzes in kaart en je kunt dan echt anders gaan kiezen. Als je juist liever met een vrouw werkt, dan zijn er andere mogelijkheden en helpen we je op weg.

Wat kun je verwachten?

Bij sinteze starten altijd met eerste kennismaking (“hebben we een klik?”).

Bij wederzijdse instemming volgt een grondige intake (“wat is het totaalbeeld?”) voor we de vraagstelling voor de begeleiding compleet maken en een aanpak daarbij afstemmen. Niets staat vast, maar we bepalen wel doel en richting als leidraad.

We beginnen met een paar sessies en stellen dan vast hoe het gaat, of het doel bereikt is of meer sessies wenselijk zijn. Jij geeft aan wat werkt en het meest stimulerend is voor je ontwikkeling. Sinteze biedt professionele begeleiding, ondersteuning en helderheid.

Wat wij bieden

Therapie is vooral begeleiding in een proces van zelfonderzoek. Inzicht in wat je heeft gebracht waar je nu bent. Het verbreden van het perspectief, naar de toekomst gericht.

Wat zie je nu (nog) niet en is wel mogelijk? De goede vragen op het goede moment.

Maar ook de “rommel” opruimen van oude ervaringen. Leren voelen wat je liever wegstopt. Leren hoe je gevoel je kan helpen en niet alleen maar in de weg zit op onhandige momenten.