Online therapie, wat is dat?

Online therapie, wat is dat?

We worden -vanuit fysieke gezondheid gezien geheel terecht- aangemoedigd afstand te houden. Besmetting met het corona virus (de COVID-19 varianten daarvan) blijkt makkelijk te gebeuren. Die afstand is echter voor onze metale gezondheid niet een aanrader. Als je je al een beetje bang of onzeker voelt over onze toekomst, en dan ook geen drankje doen met een vriend(in) of samen iets anders leuks ondernemen, wordt het leven er niet makkelijker en wel eenzamer op.

Therapie gaat gewoon door

Voor mensen die therapeutische begeleiding zoeken, blijft dat mogelijk. In een ontmoeting tussen twee mensen, gebeurt er iets. Kun je jezelf beter leren kennen, je puzzels voorleggen en delen met je therapeut. De praktijk is gewoon open alleen vanwege de onduidelijkheden en onzekerheden van nieuwe mutaties in heg virus, werken we voorlopig alleen online of voeren het gesprek met een wandeling buiten (als het weer het toelaat). Mogelijk heb je geen ervaring met online, en is het de moeite het een keer te proberen: de ontmoeting kan kan online ook prima werken. Daarmee hoeven mensen niet naar de praktijk te komen.

Online therapie

Online therapie betekent dat we afspreken elkaar een uur lang op de digitale snelweg te ontmoeten. Via Caresharing, Zoom, met of zonder beeld, afhankelijk waar jij je prettig bij voelt. De sessie verloopt als een gewone sessie, maar we zien elkaar net anders, of horen elkaar zonder beeld. Niet de meest optimale omstandigheden maar meer dan niets en meer dan alleen thuis zitten en je puzzels niet meer kunnen leggen. Caresharing is encrypted en veilig volgens de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe maak je de afspraak?

Wil je per Caresharing of Zoom afspreken, plan dan de afspraak zo in de digitale agenda in. Wil je geen beeldbellen gebruiken maar gewoon bellen, dan schakel je de camera uit.

Wil je helemaal niet bellen of via Caresharing een gesprek voeren, maar wel schriftelijke (en dus ook online) begeleiding ontvangen, dan maken we daar een maatwerkafspraak over maar daarvoor gelden geen vergoedingsmogelijkheden. Wil je toch weten wat mogelijk is, neem contact met ons op.

Vergoeding en betaling

Ook online therapie, in een 1-op-1-contact en mits de sessie is gericht op een door zorgverzekeraars erkende therapeutische hulpvraag, dus geen coaching, wordt deels vergoed. Daarvoor heb je wel de juiste aanvullende verzekering nodig. En op de rekening vermelden wij op verzoek van de zorgverzekeraar dat de sessie online is gevoerd en met welke online toepassing (Caresharing).

De sessie duurt, net als de live-sessie een uur en door een afspraak te maken, verklaar je je akkoord met het reguliere sessietarief en voor het online werken.

Daarnaast worden wij door de beroepsvereniging gevraagd om bij de start van de sessie de betaling contactloos online laten doen. Als je liever geen tijd verliest tijdens de sessie met de betaling, kun je uiterlijk een dag van tevoren het sessiebedrag overmaken op de bankrekening (NL81 KNAB 0257 2212 04 t.n.v. sinteze) o.v.v. de sessiedatum en tijd.

Sluit jezelf niet af

Sluit jezelf niet op en sluit jezelf niet af. Maak een afspraak. WIl of kun je niet naar de praktijk komen, kijk hoe het is om een keer een online sessie te doen. Soms kunnen dingen ook meevallen waar je door onbekendheid tegenop ziet!