Selecteer de taal

Identiteit

Identiteit

Wie ben je? Voel je je vrij om jezelf te zijn als man?

Welke stappen zet jij niet in je leven, terwijl je wel weet dat je die zou kunnen zetten, als je de moed had of wist hoe je de volgende stap zet? Dit zijn typische vragen die horen bij de vorming van je identiteit. 

Gericht kijken naar jouw identiteit kan de noodzakelijke stap zijn wanneer je relatie vastloopt, bij problemen op het werk, conflicten in gezinssituaties of wanneer je echt iets anders wilt dan je hebt (een relatie aangaan, de volgende stappen te zetten met werk).

Man-zijn is voor de meeste mannen niet iets waar ze vaak over nadenken.

Dat is niet erg, maar zonder bewustzijn kan het ook wel zijn dat er gedachten, opvattingen, gevoelens of zelfs emoties zijn die je wel beïnvloeden, maar je niet helpen. Bijvoorbeeld om tevreden te zijn met jezelf qua persoonlijkheid, lichaam of over hoe jij het doet in jouw leven.

Het kan heel leuk zijn om een man te zijn. Het wordt ingewikkeld als je niet weet wat je eigenlijk verwacht van je rol, of als je omgeving iets anders van jou verwacht dan jij kloppend vindt. Steeds vaker hoor je termen als 'toxische mannelijkheid'. Dit daagt je uit als man om bewust te zijn over wat jouw impact is op de wereld, welke privileges je wellicht hebt en je je niet bewust bent. En tegelijkertijd wil je bij jezelf te blijven, je veilig voelen in en bij jezelf.