Wat therapie bij sinteze is

Wat therapie bij sinteze is

Niet iedereen heeft ervaring in therapie, en het starten van therapie is voor de meeste mensen dan ook best spannend. Dus wat houdt een therapie-traject eigenlijk in?

Dat kun je niet op een internetpagina beschrijven; het is vooral iets dat jij zelf ervaart en dat gebeurt tussen jou en de therapeut. In het algemeen kun je er wel iets over zeggen.

Therapie komt van het Griekse woord therapeia dat staat voor 'geneeswijze', 'dienst', 'verzorging van het lichaam' en 'methoden om iets te verbeteren'. 

Bij Sinteze is therapie gericht op de toekomst, gebruik makend van jouw potentie om jezelf te worden. 

Meer over wat therapie bij sinteze is
Kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Er zijn drie mogelijkheden voor de betaling van consulten, waarvan een door gedeeltelijke vergoeding door verzekeraars.

Dankzij voormalig minister Schippers worden wij niet meer gecontracteerd en vergoed door zorgverzekeraars voor basis- en gespecialiseerde GGZ (dus vanuit de Basisverzekering, b.v. met een doorverwijzing van een huisarts).

In het eerste gesprek wordt altijd vastgesteld welke situatie van toepassing kan zijn zodat het voor jou als cliënt duidelijk is waar je aan toe bent wat kosten betreft, want de therapie valt in veel gevallen onder de complementaire zorg (die deels wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering).

Meer over kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar
Gewoon praktisch

Gewoon praktisch

Afwezigheid

Af en toe is de praktijk gesloten, zoals in het weekend en tijdens scholing en vakanties. Het kan zijn dat de sluiting net op een heel onhandig moment komt. Buiten kantooruren en in dringende gevallen, altijd de huisarts of de huisartsenpost bellen. Bij levensbedreigende spoed natuurlijk 112. Zie verder de pagina 'eerste hulp bij afwezigheid'.

Waar vind je sinteze?

Adres: Cruquiuskade 113, 1018 AM Amsterdam

Telefoon: 020 - 760 36 96 (ma-vr van 8.30 - 17.30 uur neemt het secretariaat de telefoon aan)

Email: praktijk@sinteze.nl

Meer over gewoon praktisch
Wachttijd en aanmelding

Wachttijd en aanmelding

De praktijk neemt alleen nieuwe cliënten aan na een eerste verkenning in een kennismakingsgesprek. De wachttijd voor de start van therapie bedraagt na de kennismaking doorgaans ongeveer vier weken, tenzij je 18 jaar of jonger bent. Remco kan op kortere termijn een eerste gesprek inplannen. Er is momenteel wachttijd voor het kennismakingsgesprek met Giel Luichjes tot vermoedelijk begin 2020.

Een korte mail om jezelf bekend te maken met daarin waarom je komt, wordt erg op prijs gesteld, met daarin een toelichting wat je begeleidingsvraag is. Daarna laten we je weten hoe de wachttijd ongeveer is op dat moment. Geef aan of je met Remco of Giel gesprekken wilt voeren.

Meer over wachttijd en aanmelding
Online agenda

Online agenda

Sinteze werkt met een online agenda. Handig voor jou als client, omdat je zelf je afspraak kunt maken en beheren.

Je kunt de agenda hier inzien.

Meer over online agenda
Waarom kwaliteit belangrijk is

Waarom kwaliteit belangrijk is

Als je een therapeut zoekt, wil je graag weten of deze gekwalificeerd is en wat deze kwalificatie inhoudt.

Iedereen mag zich namelijk therapeut noemen. Daarom wordt er op verschillende (wettelijke) manieren geprobeerd duidelijkheid te geven aan cliënten over de verschillende soorten therapie. Op deze pagina lees je daar iets meer over.

Meer over waarom kwaliteit belangrijk is
Supervisie voor professionals

Supervisie voor professionals

Supervisie binnen integratieve psychosynthese betekent meer dan de letterlijke betekenis van supervisie als 'toezicht'. 

De professional heeft een relatie met de cliënt en bevindt zich gelijktijdig ook in haar of zijn eigen 'situatie', hoe die op dat moment ook is. Wat is de betekenis van het proces van de cliënt in het proces van de supervisee?

Kies je voor supervisie bij Sinteze, dan kies je voor werken vanuit het integratieve psychosynthesemodel.

Meer over supervisie voor professionals
(Jongeren)psychotherapie bij Giel Luichjes

(Jongeren)psychotherapie bij Giel Luichjes

Giel Luichjes (MSc ECP) werkt als integratief (jongeren-)therapeut en supervisor bij sinteze.

'Het werken met mensen vind ik mooi omdat het altijd een spannende ontdekkingsreis is. Het voordeel van mijn werk is dat mensen die in therapie komen, echt willen kijken naar hun leven. Soms is dat wel spannend, want er is vaak ook een verborgen deel in jezelf dat je eigenlijk niet wil zien. Dan kijk ik samen met jou naar welke stap je wel wil en kunt maken op dat moment. Het is altijd goed, omdat de bereidheid om het avontuur aan te gaan eigenlijk is waarover het gaat.' Therapie betekent dat je iets rechtzet dat per ongeluk scheef is komen te staan en is vooral nodig wanneer je ingrijpende of nare dingen meemaakt of flink in de war bent over jezelf. Het is praktisch en persoonlijk en gaat uit van je eigen kracht en mogelijkheden.

Giel werkt zowel met volwassenen als met jongeren van 12 tot en met 23 jaar.

Meer over (jongeren)psychotherapie bij giel luichjes
Jongerencoaching bij Remco Groenewegen

Jongerencoaching bij Remco Groenewegen

Remco Groenewegen werkt als jongerencoach bij sinteze als jongerencoach in opleiding. Ook heeft Remco een eigen praktijk voor jongeren met rouwverwerking: www.jongerenrouwcoach.nl. Remco introduceert zichzelf hieronder.

'Op jonge leeftijd kwam ik er al achter dat het leven niet altijd loopt volgens jouw eigen plan. De bekende situatie kan veranderen wanneer het leven anders loopt dan gehoopt: het verlies van een dierbaar iemand, een studie die niet wil lukken, door gezondheid en daarmee ook de verandering van de familiestructuur. Toch wil je op jonge leeftijd niet anders zijn dan je vrienden en niet (te) veel opvallen. De puberteit is al lastig genoeg.

Meer over jongerencoaching bij remco groenewegen
Zoek je coaching

Zoek je coaching

Op zoek naar een coach? Bijvoorbeeld om een werk-gerelateerde vraag of situatie in professionele setting te bespreken?

Het is mogelijk om een coachingtraject te volgen bij Giel of Bas Luichjes of bij Remco Groenewegen. Voor zakelijke coaching: kijk ook op de website van act value.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching? Klik dan op de link 'Meer over zoek je coaching' hier direct onder.

Meer over zoek je coaching
(Eerste hulp bij) afwezigheid

(Eerste hulp bij) afwezigheid

Af en toe is de praktijk gesloten, zoals in het weekend en tijdens scholing en vakanties. Het kan zijn dat de sluiting net op een heel onhandig moment komt.

Bij spoed

Bel je huisarts. Buiten kantooruren en in dringende gevallen, altijd de huisartsenpost bellen. Bij levensbedreigende spoed natuurlijk 112.

Ben je zo somber dat je jezelf niet meer vertrouwt, of maak je je ernstig zorgen over iemand anders, bel dan met 113online.nl 0900 - 0113. Er is altijd iemand aanwezig met wie je daar kunt chatten of praten.

Vervangende hulp bij afwezigheid zonder grote spoed

Meer over (eerste hulp bij) afwezigheid

Wat kun je verwachten?

Jij bent uniek, en jouw zoektocht ook. Ieder mens heeft zijn eigen ervaring rondom gender, dus bieden wij in therapie geen standaardaanpak van een gendergerelateerde vraag.

Kom daarom eerst kennismaken om jouw vragen te verkennen. Waar zit je in de kern mee? Welke ondersteuning zou jou daarbij helpen? Op basis daarvan bespreken we een aanpak met je, zodat we weten waarmee we kunnen werken. Zo voel jij je al gauw ondersteund, en kun je meer genieten van wie jij echt bent.

Wat wij bieden

Therapie is vooral begeleiding in een proces van zelfonderzoek. Inzicht in wat je heeft gebracht waar je nu bent. Het verbreden van het perspectief, naar de toekomst gericht.

Wat zie je nu (nog) niet en is wel mogelijk? De goede vragen op het goede moment.

Maar ook de “rommel” opruimen van oude ervaringen. Leren voelen wat je liever wegstopt. Leren hoe je gevoel je kan helpen en niet alleen maar in de weg zit op onhandige momenten.