Hoe werkt therapie bij sinteze?

Hoe werkt therapie bij sinteze?

Niet iedereen heeft ervaring in therapie, en het starten van therapie is voor de meeste mensen dan ook best spannend. Dus wat houdt een therapie-traject eigenlijk in?

Dat kun je niet op een internetpagina beschrijven; het is vooral iets dat jij zelf ervaart en dat gebeurt tussen jou en de therapeut. In het algemeen kun je er wel iets over zeggen.

Therapie komt van het Griekse woord therapeia dat staat voor 'geneeswijze', 'dienst', 'verzorging van het lichaam' en 'methoden om iets te verbeteren'. 

Bij Sinteze is therapie gericht op de toekomst, gebruik makend van jouw potentie om jezelf te worden. 

Meer over hoe werkt therapie bij sinteze?
Supervisie voor professionals

Supervisie voor professionals

Supervisie binnen integratieve psychosynthese betekent meer dan de letterlijke betekenis van supervisie als 'toezicht'. 

De professional heeft een relatie met de cliënt en bevindt zich gelijktijdig ook in haar of zijn eigen 'situatie', hoe die op dat moment ook is. Wat is de betekenis van het proces van de cliënt in het proces van de supervisee?

Kies je voor supervisie bij Sinteze, dan kies je voor werken vanuit het integratieve psychosynthesemodel.

Meer over supervisie voor professionals
(Eerste hulp bij) afwezigheid

(Eerste hulp bij) afwezigheid

Af en toe is de praktijk gesloten, zoals in het weekend en tijdens scholing en vakanties. Het kan zijn dat de sluiting net op een heel onhandig moment komt.

Bij spoed

Bel je huisarts. Buiten kantooruren en in dringende gevallen, altijd de huisartsenpost bellen. Bij levensbedreigende spoed natuurlijk 112.

Ben je zo somber dat je jezelf niet meer vertrouwt, of maak je je ernstig zorgen over iemand anders, bel dan met 113online.nl 0900 - 0113. Er is altijd iemand aanwezig met wie je daar kunt chatten of praten.

Vervangende hulp bij afwezigheid zonder grote spoed

Jaap Buijs, psychosynthesetherapeut en -trainer, vervangt Giel Luichjes tijdens periodes van afwezigheid. Zie zijn website voor informatie en het maken van een afspraak. Zowel bestaande als nieuwe cliënten kunnen bij Jaap terecht (als hij plaats heeft). Jaap werkt in Volendam en in Amsterdam. Remco Groenewegen is jongerencoach en (en ook gespecialiseerd in rouw en jongeren) werkt in Amsterdam. Via zijn website kun je contact met hem opnemen en met hem een afspraak maken.

Weet wanneer we er zijn en wanneer niet

De praktijk is vijf dagen per week geopend. En soms gesloten wegens studie, trainingen, congresbezoek en vakantie.

Alvast aanmelden tijdens afwezigheid?

Wil je je alvast aanmelden voor therapie of coaching? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je ontvangt een reactie binnen een week reactie (behalve tijdens de bovengenoemde periodes van afwezigheid; dat wordt het daarna). En beschrijf in je bericht kort waarvoor je komt. Wij informeren je dan ook hoe lang de eventuele wachtttijd is.

Te laat?

Kan gebeuren. Stuur snel even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (als je niet op de fiets of in de auto zit) zodat we weten dat je er aan komt of bel 020 - 760 36 96.

Online therapie, wat is dat?

Online therapie, wat is dat?

We worden -vanuit fysieke gezondheid gezien geheel terecht- aangemoedigd afstand te houden. Besmetting met het corona virus (de COVID-19 varianten daarvan) blijkt makkelijk te gebeuren. Die afstand is echter voor onze metale gezondheid niet een aanrader. Als je je al een beetje bang of onzeker voelt over onze toekomst, en dan ook geen drankje doen met een vriend(in) of samen iets anders leuks ondernemen, wordt het leven er niet makkelijker en wel eenzamer op.

Therapie gaat gewoon door

Voor mensen die therapeutische begeleiding zoeken, blijft dat mogelijk. In een ontmoeting tussen twee mensen, gebeurt er iets. Kun je jezelf beter leren kennen, je puzzels voorleggen en delen met je therapeut. De praktijk is gewoon open alleen vanwege de onduidelijkheden en onzekerheden van nieuwe mutaties in heg virus, werken we voorlopig alleen online of voeren het gesprek met een wandeling buiten (als het weer het toelaat). Mogelijk heb je geen ervaring met online, en is het de moeite het een keer te proberen: de ontmoeting kan kan online ook prima werken. Daarmee hoeven mensen niet naar de praktijk te komen.

Online therapie

Online therapie betekent dat we afspreken elkaar een uur lang op de digitale snelweg te ontmoeten. Via Caresharing, Zoom, met of zonder beeld, afhankelijk waar jij je prettig bij voelt. De sessie verloopt als een gewone sessie, maar we zien elkaar net anders, of horen elkaar zonder beeld. Niet de meest optimale omstandigheden maar meer dan niets en meer dan alleen thuis zitten en je puzzels niet meer kunnen leggen. Caresharing is encrypted en veilig volgens de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe maak je de afspraak?

Wil je per Caresharing of Zoom afspreken, plan dan de afspraak zo in de digitale agenda in. Wil je geen beeldbellen gebruiken maar gewoon bellen, dan schakel je de camera uit.

Wil je helemaal niet bellen of via Caresharing een gesprek voeren, maar wel schriftelijke (en dus ook online) begeleiding ontvangen, dan maken we daar een maatwerkafspraak over maar daarvoor gelden geen vergoedingsmogelijkheden. Wil je toch weten wat mogelijk is, neem contact met ons op.

Vergoeding en betaling

Ook online therapie, in een 1-op-1-contact en mits de sessie is gericht op een door zorgverzekeraars erkende therapeutische hulpvraag, dus geen coaching, wordt deels vergoed. Daarvoor heb je wel de juiste aanvullende verzekering nodig. En op de rekening vermelden wij op verzoek van de zorgverzekeraar dat de sessie online is gevoerd en met welke online toepassing (Caresharing).

De sessie duurt, net als de live-sessie een uur en door een afspraak te maken, verklaar je je akkoord met het reguliere sessietarief en voor het online werken.

Daarnaast worden wij door de beroepsvereniging gevraagd om bij de start van de sessie de betaling contactloos online laten doen. Als je liever geen tijd verliest tijdens de sessie met de betaling, kun je uiterlijk een dag van tevoren het sessiebedrag overmaken op de bankrekening (NL81 KNAB 0257 2212 04 t.n.v. sinteze) o.v.v. de sessiedatum en tijd.

Sluit jezelf niet af

Sluit jezelf niet op en sluit jezelf niet af. Maak een afspraak. WIl of kun je niet naar de praktijk komen, kijk hoe het is om een keer een online sessie te doen. Soms kunnen dingen ook meevallen waar je door onbekendheid tegenop ziet!

Kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Er zijn drie mogelijkheden voor de betaling van consulten, waarvan een door gedeeltelijke vergoeding door verzekeraars.

Bij besluit van voormalig minister Schippers worden wij niet meer gecontracteerd en vergoed door zorgverzekeraars voor basis- en gespecialiseerde GGZ (dus vanuit de Basisverzekering, b.v. met een doorverwijzing van een huisarts). Er is dus geen vergoeding vanuit de Basisverzekering en daardoor ook geen doorverwijzing nodig om therapie te starten.

In het eerste gesprek wordt altijd vastgesteld welke situatie van toepassing kan zijn zodat het voor jou als cliënt duidelijk is waar je aan toe bent wat kosten betreft, want de therapie valt in veel gevallen onder de complementaire zorg (die deels wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering).

Meer over kosten therapie en gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar
Waarom kwaliteit belangrijk is

Waarom kwaliteit belangrijk is

Als je een therapeut zoekt, wil je graag weten of deze gekwalificeerd is en wat deze kwalificatie inhoudt.

Iedereen mag zich namelijk therapeut noemen. Daarom wordt er op verschillende (wettelijke) manieren geprobeerd duidelijkheid te geven aan cliënten over de verschillende soorten therapie. Op deze pagina lees je daar iets meer over.

Meer over waarom kwaliteit belangrijk is
Gewoon praktisch

Gewoon praktisch

Afwezigheid

Af en toe is de praktijk gesloten, zoals in het weekend en tijdens scholing en vakanties. Het kan zijn dat de sluiting net op een heel onhandig moment komt. Buiten kantooruren en in dringende gevallen, altijd de huisarts of de huisartsenpost bellen. Bij levensbedreigende spoed natuurlijk 112. Zie verder de pagina 'eerste hulp bij afwezigheid'.

Waar vind je sinteze?

Adres: Cruquiuskade 113, 1018 AM Amsterdam

Telefoon: 020 - 760 36 96 (ma-vr van 8.00 - 18.00 uur neemt het secretariaat de telefoon aan en laat een bericht achter voor de therapeut).

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer over gewoon praktisch
Wachttijd en aanmelding

Wachttijd en aanmelding

De praktijk neemt alleen nieuwe cliënten aan na een eerste verkenning in een kennismakingsgesprek. Er is soms een wachttijd.

Een korte Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om jezelf bekend te maken met daarin waarom je komt, wordt erg op prijs gesteld, met daarin een toelichting wat je begeleidingsvraag is. Daarna laten we je weten hoe de wachttijd ongeveer is op dat moment. Geef aan of je met Remco of Giel gesprekken wilt voeren.

Meer over wachttijd en aanmelding
Online agenda

Online agenda

Sinteze werkt met een online agenda. Handig voor jou als client, omdat je zelf je afspraak kunt maken en beheren.

Als client kun je de agenda hier inzien. Nog geen client: stuur dan eerst een mail om je aan te melden voor een kennismakingsgesprek. Daarna hoor je van ons hoe en wat verder.

Meer over online agenda
(Jongeren)psychotherapie bij Giel Luichjes

(Jongeren)psychotherapie bij Giel Luichjes

Giel Luichjes (MSc ECP) werkt als integratief (jongeren-)therapeut en supervisor bij sinteze.

'Het werken met mensen vind ik mooi omdat het altijd een spannende ontdekkingsreis is. Het voordeel van mijn werk is dat mensen die in therapie komen, echt willen kijken naar hun leven. Soms is dat wel spannend, want er is vaak ook een verborgen deel in jezelf dat je eigenlijk niet wil zien. Dan kijk ik samen met jou naar welke stap je wel wil en kunt maken op dat moment. Het is altijd goed, omdat de bereidheid om het avontuur aan te gaan eigenlijk is waarover het gaat.' Therapie betekent dat je iets rechtzet dat per ongeluk scheef is komen te staan en is vooral nodig wanneer je ingrijpende of nare dingen meemaakt of flink in de war bent over jezelf. Het is praktisch en persoonlijk en gaat uit van je eigen kracht en mogelijkheden.

Giel werkt zowel met volwassenen als met jongeren van 12 tot en met 23 jaar.

Meer over (jongeren)psychotherapie bij giel luichjes
Jongerencoaching bij Remco Groenewegen

Jongerencoaching bij Remco Groenewegen

Remco Groenewegen werkt als jongerencoach bij sinteze en in zijn eigen praktijk (www.remcogroenewegen.nl). Als coach werkt hij vanuit de aanpak van de Acceptance and Commitment Therapy.

Ook heeft Remco een eigen praktijk voor jongeren met rouwverwerking: www.jongerenrouwcoach.nl. Remco introduceert zichzelf hieronder.

'Op jonge leeftijd kwam ik er al achter dat het leven niet altijd loopt volgens jouw eigen plan. De bekende situatie kan veranderen wanneer het leven anders loopt dan gehoopt: het verlies van een dierbaar iemand, een studie die niet wil lukken, door gezondheid en daarmee ook de verandering van de familiestructuur. Toch wil je op jonge leeftijd niet anders zijn dan je vrienden en niet (te) veel opvallen. De puberteit is al lastig genoeg.

Meer over jongerencoaching bij remco groenewegen
Zoek je coaching

Zoek je coaching

Op zoek naar een coach? Bijvoorbeeld om een werk-gerelateerde vraag of situatie in professionele setting te bespreken?

Het is mogelijk om een coachingtraject te volgen bij Giel of Bas Luichjes of bij Remco Groenewegen. Voor zakelijke coaching: kijk ook op de website van act value.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching? Klik dan op de link 'Meer over zoek je coaching' hier direct onder.

Meer over zoek je coaching

Wat kun je verwachten?

Jij bent uniek, en jouw zoektocht ook. Ieder mens heeft zijn eigen ervaring rondom gender, dus bieden wij in therapie geen standaardaanpak van een gendergerelateerde vraag.

Kom daarom eerst kennismaken om jouw vragen te verkennen. Waar zit je in de kern mee? Welke ondersteuning zou jou daarbij helpen? Op basis daarvan bespreken we een aanpak met je, zodat we weten waarmee we kunnen werken. Zo voel jij je al gauw ondersteund, en kun je meer genieten van wie jij echt bent.

Wat wij bieden

Therapie is vooral begeleiding in een proces van zelfonderzoek. Inzicht in wat je heeft gebracht waar je nu bent. Het verbreden van het perspectief, naar de toekomst gericht.

Wat zie je nu (nog) niet en is wel mogelijk? De goede vragen op het goede moment.

Maar ook de “rommel” opruimen van oude ervaringen. Leren voelen wat je liever wegstopt. Leren hoe je gevoel je kan helpen en niet alleen maar in de weg zit op onhandige momenten.