Selecteer de taal

Seksueel misbruik bij mannen

Seksueel misbruik bij mannen

Veel mensen maken ongewenste of ongevraagde seksuele toenadering mee. Van een subtiele (en nog steeds ongewenste) benadering, tot en met seks tegen je zin. En sommige mensen worden als kind al seksueel misbruikt.

We spreken van misbruik als je niet zelf kon kiezen voor het seksueel contact, omdat je te jong was, of onder invloed, wanneer er een machtsverschil was tussen jou en de ander, of als je iets niet wilde maar op dat moment je grens niet kon aangeven.

Er kan veel verwarring ontstaan na misbruik. Wilde je het echt niet, maar je lichaam reageerde toch opgewonden? Schaamte is onvermijdelijk en schuldgevoel komt vaak voor. Het kan dat je traumaseksueel bent geworden. Daarna kun je niet vrij meer andere seksuele relaties aangaan. Of heb je last van compulsief seksueel gedrag, of gedrag waar je steeds weer de grenzen opzoekt (of zelfs over gaat). Anderen beleven juist geen enkel plezier meer in hun seksualiteit. De benadering die wordt gevolgd is ontwikkeld en wordt verder uitgelegd op www.seksueelmisbruik.info, een initiatief van Peter John Schouten die hiervoor ook een behandelmethode heeft ontwikkeld. Nuttige informatie is verder te vinden op https://excetra.nl/.