Selecteer de taal

Zoek je coaching

Zoek je coaching

Op zoek naar een coach? Bijvoorbeeld om een werk-gerelateerde vraag of situatie in professionele setting te bespreken?

Het is mogelijk om een coachingtraject te volgen bij Giel of Bas Luichjes of bij Remco Groenewegen. Voor zakelijke coaching: kijk ook op de website van act value.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching? Klik dan op de link 'Meer over zoek je coaching' hier direct onder.

Het komt voor dat een client vraagt naar het verschil tussen therapie en coaching. Iedere coach of therapeut kiest een eigen benadering, dus een algemeen antwoord is niet te geven. Wel kunnen we iets zeggen over de filosofie van sinteze (en act value). Bij een op een situatie gerichte specifiek op een vraag gerichte begeleiding, spreken we vaak van coaching. Dit is dus een bewuste beperking van de begeleiding, omdat deze bijvoorbeeld plaatavindt binnen een werksetting. Daar bespreken we dus niet eventuele problemen in een relatie, want dat is niet werk-gerelateerd. En daarmee komt dan meteen ook de beperking in zicht van coaching. Dat wil niet zeggen dat je effectief op een aspect, of een rol, in je leven kunt kijken en daar ook met inzicht anders keuzes kan maken.

Therapie kijkt naar jou als mens als geheel, en niet maar een deel. Een holistische visie dus, met een integratieve benadering van alles wat van invloed is op jouw functioneren.