Selecteer de taal

Supervisie voor professionals

Supervisie voor professionals

Supervisie binnen integratieve psychosynthese betekent meer dan de letterlijke betekenis van supervisie als 'toezicht'. 

De professional heeft een relatie met de cliënt en bevindt zich gelijktijdig ook in haar of zijn eigen 'situatie', hoe die op dat moment ook is. Wat is de betekenis van het proces van de cliënt in het proces van de supervisee?

Kies je voor supervisie bij Sinteze, dan kies je voor werken vanuit het integratieve psychosynthesemodel.

Giel Luichjes volgde hiertoe de opleiding bij Re•Vision in Londen. Dit model kent een basis in de psychosynthese met toevoeging van Jungiaans gedachtegoed en aanpak vanuit de integratieve therapie.

De supervisie kent daarin drie pijlers:

  1. ondersteunend;
  2. vormend;
  3. richting gevend.

De supervisee kan vanuit deze drie beginselen, gericht op alle aspecten van hulpverlening, met vrijwel iedere casus terecht bij de supervisor omdat de vorm van ondersteuning wordt afgestemd op de situatie en de cliënt èn de supervisee, wiens beider welzijn het primaire doel van de supervisie is.

Uiteindelijk gaat het er om dat je je veilig voelt, zodat je open staat om te leren van je ervaringen. In een omgeving waarin je niet wordt beoordeeld maar waar nieuwsgierigheid de basis is om je verder te ontwikkelen.

Ook bij supervisie geldt dat er altijd een kennismakingsgesprek is tussen de supervisee en de supervisor om de persoonlijke en inhoudelijke klik vast te stellen voor de begeleiding van start gaat. Daarbij wordt stilgestaan bij de soort cliënten waarmee de supervisee werkt en het model waaruit zij of hij werkt.

De kosten voor supervisie bedragen € 105,- per uur. Supervisie is vrijgesteld van BTW in een training context; in andere gevallen komt hier de van toepassing zijnde BTW bij.

Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak. Vermeld daarbij duidelijk dat het gaat om supervisie.