Wachttijd en aanmelding

Wachttijd en aanmelding

De praktijk neemt nieuwe cliënten aan na een eerste verkenning in een kennismakingsgesprek. De wachttijd voor de start van therapie bedraagt daarna doorgaans ongeveer vier weken, tenzij je 18 jaar of jonger bent.

Afhankelijk van de flexibiliteit die jouw agenda heeft, kan een eerste kennismaking en de intake doorgaans binnen twee weken worden ingepland. Een korte mail voorafgaand aan het maken van de afspraak met daarin waarom je komt, wordt erg op prijs gesteld, met daarin een toelichting wat je begeleidingsvraag is.

De wachttijd hangt af van de drukte in de praktijk. Op dit moment kunnen mensen ouder dan 23 jaar gemiddeld binnen vier weken starten met therapie. Omdat het zorgaanbod voor jongeren beperkt is in Amsterdam e.o., geldt voor jongeren altijd voorrang boven volwassenen.

De aanmelding is als volgt: stuur een bericht naar praktijk (het bekende 'at') sinteze.nl en geef aan dat je je wil aanmelden. Vertel kort waarvoor je komt. Je krijgt dan binnen een week (als het geen vakantie is) een reactie en hoe je de eerste afspraak maakt. Vermeld ook je telefoonnummer zodat we je eventueel kunnen bellen om nog even verder door te vragen. Je hoort dan ook de actuele stand van de wachttijd.