Heb je een vraag over seksualiteit?

Heb je een vraag over seksualiteit?

Je kunt allerlei vragen hebben over seksualiteit. Er zijn veel praktische vragen over seksualiteit.

Bij Sinteze ligt de focus op de diepere betekenis van je vragen. Waarom is dit nu in je leven belangrijk? Wat maakt dat je met deze vragen te maken hebt?

De stap om te praten over je vraag is vaak de belangrijkste stap, en niet altijd een makkelijke stap. Daarna openen zich weer mogelijkheden om opnieuw naar je vraag te kijken en naar mogelijke antwoorden.

Wat kun je verwachten?

Bij sinteze starten we altijd met eerste kennismaking (“hebben we een klik?”). Bij wederzijdse instemming volgt een grondige intake (“wat is het totaalbeeld?”) voor we de vraagstelling voor de begeleiding compleet maken en een passende aanpak afstemmen.

We kijken samen eerst goed naar je vragen: wat is belangrijk om eerst aan te werken, wat kan nog even wachten? Overzicht helpt.

We kijken eerst goed naar de feiten om die te scheiden van alles wat je erbij voelt. De twee werelden vragen soms een andere benadering. Met het plan dat we opgesteld hebben, gaan we aan het werk. Dat geeft structuur, maar we blijven wendbaar tijdens de reis en kijken naar wat de meeste aandacht nodig heeft. Lukt het om je los te maken van de emoties en te gaan kijken naar de situatie, dan zijn we een goed eind onderweg.

Wat wij bieden

Bij sinteze blijven we uit een oordeel over wat gebeurd is. In alle gevallen kijken we naar wat het betekent wat je hebt meegemaakt. En wat zou je wèl willen?

Daarna bepalen we samen hoe we je vragen zullen benaderen in de therapie, op zoek naar een andere verhouding.

Bij seksualiteit zullen we veel kijken naar opvattingen en overtuigingen, zowel die van jezelf als die van de samenleving. Wat kun en wil jij daarmee? Kloppen die opvattingen wel? Hoe helpen ze je en waarin zit de beperking?

Bij seksueel misbruik gebruiken we een werkmodel om je los te maken van de valse loyaliteit die kan zijn ontstaan ten opzichte van degene die grenzen overschreed, en je schuld- en schaamtegevoelens. Ook werken we aan het losmaken van het trauma. Bij seksueel misbruik  is je lichamelijke integriteit niet gerespecteerd. Er is een grens overschreden. Dat doet ertoe bij hoe we jouw situatie in dat geval benaderen..