Identiteit, best belangrijk

Identiteit, best belangrijk

Wie ben jij eigenlijk? Eigenlijk is het fijn als je dat niet altijd helemaal weet, want dan kun je nog een beetje kiezen.

Tegelijkertijd wil je ook wel weten wie je nou bent. Dan weet je waar je bij hoort, wat bij je past, wat prettig voor je is. Dus is het best belangrijk dat je een beetje uitvindt wie je bent. Dat je jezelf kunt zijn, zonder getwijfel. Best een lastige vraag, maar antwoorden zijn te vinden!

Bi-culturaliteit, of bi-cultureel zijn, brengt weer andere vragen met zich mee. Hoe doe jij het, tussen twee culturen heen-en-weer bewegen? Of juist proberen ze met elkaar (in jezelf) te verenigen? Veel jongeren proberen hun weg te vinden waarin ze zichzelf zijn en tegelijk ook goed overweg gaan met hun familie en vrienden. Heb je ervaring met vormen van uitsluiting? En hoe ga je daarmee om?

Wat wij bieden

Bij sinteze starten we altijd met eerste kennismaking (“hebben we een klik?”).

Bij wederzijdse instemming volgt een grondige intake (“wat is het totaalbeeld?”) voor we de vraagstelling voor de begeleiding compleet maken en een aanpak daarbij afstemmen.

Bij sinteze voeren we gesprekstherapie, aangevuld met oefeningen en werkvormen die het beste bij jou werken. Het is altijd veilig omdat er geheimhouding geldt, en we vooraf duidelijke werkafspraken maken. Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen zonder toestemming kiezen therapie te starten. Omdat er kosten zijn, heb je vaak wel met je ouders te maken, maar jij mag zelf bepalen wat je wilt bespreken en wat je wel en niet deelt met je ouders.

Het is belangrijk dat er iemand naar je luistert en er niet iets van vindt. Dat je je verhaal kunt vertellen. Iemand die met je meekijkt en vragen stelt om je situatie duidelijker te krijgen. Het leren van nieuwe manieren waarmee je kunt omgaan met jouw situatie kan erg helpen. Soms moet je gesteund worden omdat er meer hulp nodig is in jouw situatie. Iemand die de weg kent en weet wat er mogelijk is.

Wat kun je verwachten?

In ieder geval:

  • Een veilige plek om je verhaal te vertellen;
  • Steun en een oplossingsgerichte aanpak om anders om te gaan met jouw situatie waar je last van hebt;
  • Een gestructureerde aanpak, zodat je van tevoren weet hoe we gaan werken en wat we gaan doen.