Zorg over een jongere (b.v. na verlies)?

Zorg over een jongere (b.v. na verlies)?

Je bent een ouder, vriend of vriendin, verzorger, leraar, huisarts, maatschappelijk werker of staat op een andere manier in contact met iemand over wie je de zorg hebt.

Je hebt het verband al gelegd dat de oorzaak van de  klachten, zoals niet-optimaal functioneren of zelfs vastlopen, wel eens te maken kan hebben met het feit dat die persoon (hierna: de cliënt), een groot verlies heeft geleden. Je  weet geen precieze oorzaak of oplossing, wel zoek je naar een veilige plek waar verkend kan worden waar de oorzaken liggen van de geconstateerde klachten.
Ons uitgangspunt is dat aan zulk gedrag en stemmingen een verlieservaring ten grondslag kan liggen. De cliënt hoeft zich daar zelf niet eens bewust van te zijn, maar is dat soms wel.

 

Bij verlies of rouw

Je bent een ouder, vriend of vriendin, verzorger, leraar, huisarts, maatschappelijk werker of staat op een andere manier in contact met iemand over wie je de zorg hebt. Je hebt het verband al gelegd dat de oorzaak van de  klachten, zoals niet-optimaal functioneren of zelfs vastlopen, wel eens te maken kan hebben met het feit dat die persoon (hierna: de cliënt), een groot verlies heeft geleden. Je  weet geen precieze oorzaak of oplossing, wel zoek je naar een veilige plek waar verkend kan worden waar de oorzaken liggen van de geconstateerde klachten.

Ons uitgangspunt is dat aan zulk gedrag en stemmingen een verlieservaring ten grondslag kan liggen. De cliënt hoeft zich daar zelf niet eens bewust van te zijn, maar is dat soms wel.

Werkwijze

We werken met groepen van minimaal 5 tot maximaal 8 deelnemers, in drie leeftijdscategorieën: 12-15 jaar, 16-20 jaar en 21-30 jaar. De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn wekelijks, behalve voor de oudere groep (om de week). We verwachten dat de cliënt er altijd is. Wanneer er bijzondere omstandigheden zijn voor afwezigheid, is vooraf overleg met de begeleiders noodzakelijk. Bij de start wordt afgesproken dat de cliënt minimaal 5 opeenvolgende bijeenkomsten bijwoont. Voorafgaand is er een intakegesprek. Daaruit kan blijken dat er eerst een paar individuele gesprekken nodig zijn voor de cliënt tot de groep kan toetreden, om ervoor te zorgen dat deze zich voldoende veilig voelt.

Startdata

We starten in februari 2019 met nieuwe groepen:

Donderdagavonden:

  • 12-15 jaar van 17.00 uur tot 19.00 uur (wekelijks)
  • 16-19 jaar van 20.00 uur tot 22.00 uur (wekelijks)

Woensdagavonden:

  • 20-30 jaar van 18.00 uur tot 20.00 uur (om de week)

Enkele dagen vallen uit in vakanties.

Kosten

De kosten voor deelname aan de groep bedragen € 25 per keer (2 uur). De intake voor de groep kost € 45. De eerste vijf keer betaal je voorafgaand aan deelname, daarna betaal je per keer.

Individuele gesprekken voor jongerentherapie kosten € 90. Individuele gesprekken kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar en worden deels vergoed als je de passende aanvullende verzekering hebt.

Jongerenrouwcoach Remco Groenewegen werkt samen met sinteze. Individuele gesprekken met hem vanuit een coachende benadering zijn mogelijk en kosten € 70. Deze sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.